Ceea ce știam cu toții, de multă vreme, dar încă ne prefacem că nu știm… acum și multiple cercetări (sumarizate de către Centrul Bronfenbrenner pentru Cercetare) au demonstrat că:
✍️Scrisul de mână stimulează conexiunile complexe ale creierului, esențiale în codificarea informațiilor noi și formarea amintirilor;
✍️ Atunci când scriem de mână (luând notițe la ora)vom obține și rezultate mai bune la teste prin comparație cu situația în care am scrie aceleași note de curs direct pe calculator;
✍️ Când folosim scrierea de mână pentru a nota diferite evenimente vom avea mai multe șanse să le ni le reamintim, prin comparație cu situația în care folosim diferite modalități electronice de a stabili evenimente în calendar.
Știam cu toții că așa stau lucrurile: iată și cercetări în acest sens, nu credeți că este timpul să și acționăm?

[ Articol citit de: 69 persoane ]

De Ion-Ovidiu Pânișoară

Profesor universitar dr., conducător de doctorat în Științele educației, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor, Universitatea din București. A publicat 31 cărți (autor, co-autor sau coordonator) - Comunicarea eficientă (patru ediții, Polirom) a primit în 2010 premiul Academiei Române și două jocuri educaționale. Coordonează la Editura Polirom colecțiile Profesorul de succes și Carieră. Succes. Performanță.