Cine suntem

Suntem cadre didactice universitare cu o vastă experiență practică, prin proiecte performante de consultanță, traininguri, proiecte naționale și internaționale, cărți (multe dintre ele best seller-uri). Majoritatea volumelor de mai jos se regăsesc și în format eBook la Editura Polirom (www.polirom.ro). Recenzii ale cărților noastre au apărut în: Gândul, Jurnalul Național, România Liberă, Evenimentul Zilei, revista Cariere, ziarul Capital, radio Itsy Bitsy, Gardianul, Cotidianul, DCNews, Radio România, tvr.ro completate cu apariții ale autorilor la Antena3, TVR2, Realitatea TV etc. (pentru mai multe detalii vezi mai jos)

Și cum orice idee are un punct de start, o motivație, iată povestea programului nostru:

Am început să ne dezvoltăm propriul copil din primele luni de viață. Apoi, când a crescut, am început să căutăm cursuri opționale pentru dezvoltarea complementară programelor grădiniței. Nu am găsit pe piață exact ceea ce știam că avem nevoie. Existau câteva idei la fiecare dintre aceste oferte, dar nu tot ceea ce era necesar la un loc. Cursurile referitoare la inteligența emoțională, vitale pentru o dezvoltare echilibrată a copilului și pentru a forma interrelaționarea adecvată la vârste mici, nu erau suficient de convingătoare. De fapt, sub această titulatură, de multe ori se făcea cu totul altceva. Știam exact ceea ce trebuie – a fost nevoie să construim singuri. Și ne-am dat seama că sunt mulți alți părinți care au trecut ori trec prin ceea ce am trecut și noi. Dar formația profesională nu le oferă și soluția pe care am găsit-o noi: să facă singuri pregătirea copiilor lor pentru succes. Aceasta este istoria acestui drum. Am deschis noi oportunități și toate aceste bune practici pot fi și ale dumneavoastră. Mai jos însă descriem succint cine suntem, prezentând o parte din realizările obiective.

Georgeta Pânișoară

Picture3

 • Conferențiar universitar, Universitatea din Bucuești
 • Doctor în psihologie, titular (curs și/sau seminar) la nivel de licență și masterat la peste 10 discipline de studiu (printre care psihologia educației, psihologia vârstelor, psihologia generală – comportamente reglatorii etc).
 • Life coach – consilier pentru copii și părinți
 • Autor de cărți și jocuri educaționale: Provocarea emoțiilor și Personality Game.
 • Coordonează colecția Psihologia copilului & Parenting la una dintre cele mai prestigioase edituri din Romania, Editura Polirom.

Ion-Ovidiu Pânișoară

 • foto siteprofesor universitar, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației;
 • director al Departamentului de Formare a Profesorilor, Universitatea din București;
 • conducător de doctorat în domeniul Științe ale Educației.
 • A publicat 27 cărți în domeniul comunicării, motivării, metodelor de învățământ. Participă activ cu contribuții în presa academică, cu interviuri în presa națională și intervenții TV etc.
 • La Editura Polirom coordoneaza două colecții: „Carieră. Succes. Performanțe”  și „Profesorul de succes”. A fost și este implicat în numeroase proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel național și internațional.
 • În 2010, Academia Română îi acordă premiul „Constantin Rădulescu-Motru” pentru volumul Comunicarea eficientă (Polirom, 2008), volum ajuns la ediția a IV-a în 2015.

Ce înseamnă volumele scrise de noi:

„Școala de vis, unde copiii nu se plictisesc niciodată, chiar exista – cel putin în paginile unei cărți care nu ar trebui sa lipsească din biblioteca oricărui român”. (despre volumul Medaliile succesului. Școala de vis în ziarul DC NEWS)

„Iată de ce am mers mai departe cu acest al doilea volum unde explorăm alte trăsături de succes ale copilului de astăzi: autocunoaşterea, autonomia, încrederea în sine, responsabilitatea… Și suntem convinși că nu o să ne oprim aici, copiii şi părintii au nevoie de resurse educaționale consistente și vom face tot ce depinde de noi să împlinim această nevoie”. (Ion-Ovidiu Pânișoară despre volumul Medaliile succesului. Școala de vis în ZIARUL FINANCIAR)

„Cele 7 medalii ale succesului (…) este gândit ca un manual atractiv pentru copii și ca un ghid util pentru părinți” (despre volumul Cele 7 medalii ale succesului în revista INCOME MAGAZINE)

„Cei care vor citi această carte vor ști să ajungă în situația în care să poată să spună – Am realizat imposibilul” (despre volumul Motivarea eficientă în SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ)

„un excelent ghid practic în acest spațiu referențial elaborat de universitarii bucureșteni Georgeta și Ion-Ovidiu Pânișoară apărut sub auspiciile editurii Polirom. Autorii sunt nume de referință în domeniu” (despre volumul Managementul resurselor umane în ziarul ROMÂNIA LIBERĂ)

„Practic, este un ghid pentru cei interesanți de dezvoltarea profesională și personală cu exerciții și studii de caz” (despre volumul Motivarea eficientă în ziarul Evenimentul Zilei)

„Prin conținutul său, cartea se adresează tuturor celor care doresc să cunoască mai multe despre comunicarea eficientă, în special cercetătorilor și cadrelor didactice, studenților, managerilor școlari, trainerilor etc.” (despre volumul Comunicarea eficientă în ziarul ROMÂNIA LIBERĂ)

„Îmbinarea teoriei cu practica reprezintă un atu și în același timp un nou model de carte de specialitate , destul de puțin încercat până acum de autorii români” (despre volumul Managementul resurselor umane în ziarul ADEVĂRUL)

„Inedită, atât prin domeniul abordat, formula de abordare cât și metodologia aplicată, lucrarea prezintă variante îndrăznețe privind integrarea unor noi metode în practica școlară” (despre volumul Schimbarea suporturilor educaționale în ziarul JURNALUL NAȚIONAL)

„Lucrarea este un instrument de lucru extrem de util oamenilor de la catedră, precum și studenților sau cercetătorilor interesanți de problematica educației” (despre volumul Prelegeri pedagogice în ziarul ADEVĂRUL)

„Lucrarea reprezintă un valoros instrument de aprofundare a teoriilor și metodelor de învățare eficientă” (despre volumul Știința învățării în ziarul GÂNDUL)

„În contemporaneitate – predictibil și în viitor! – Știința învățării se afirmă tot mai pregnant drept un segment esențial în ansamblul culturii generale indispensabil tuturor categoriilor de profesioniști” (despre volumul Știința învățării în ziarul ROMÂNIA LIBERĂ)

„În carte sunt descrise cele mai eficiente strategii de lucru în domeniu” (despre volumul Managementul resurselor umane în SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ)

„Lucrarea realizează o balanță între abordarea teoretică și practicile cele mai bune în domeniul motivării oamenilor” (despre volumul Motivarea eficientă în revista CAPITAL)

„Motivarea eficientă analizează rolul extraordinar de important pe care motivația îl are în viața noastră” (despre volumul Motivarea eficientă în ziarul GÂNDUL)

„Cei interesați de dezvoltarea profesională și personală vor găsi, citind-o, un sprijin în optimizarea motivațională – proprie sau a semenilor – iar exercițiile și studiile de caz le vor da soluții concrete pentru problemele cu care se confruntă în ansamblul raporturilor sociale: profesor – elev, manager – subordonat, părinte – copil etc.” (despre volumul Motivarea eficientă în revista CARIERE)

„Motivarea eficientă își propune un demers ambițios: acela de a vă oferi o viziune clară și practică asupra unui fenomen atât de important în viața noastră de zi cu zi: motivația” (despre volumul Motivarea eficientă în ziarul ADEVĂRUL)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.