Trilogia Medaliile succesului

Dragi cititori și colaboratori,

Am ajuns prin volumul 3 din Medaliile succesului la o perspectivă rotundă asupra întregului nostruTrilogia 4 (359x640) demers de dezvoltare a unui copil/elev de succes pentru o societate a viitorului care nu știm încă cum o să fie. Am dezvoltat în primul volum 7 medalii importante pentru un viitor adult fericit și împlinit (atât familial cât și profesional): curajul de a vorbi în public, cooperarea, curiozitatea, creativitatea, perseverența, răbdarea și empatie (mai multe detalii despre primul volum AICI). Cele două personaje Nick și Dia, doi copii cu care micul cititor poate să se identifice sunt ajutați de piticul Memo (Memoria) să câștige unul dintre primele concursuri importante din viața lor

În volumul al doilea copiii au în față o nouă provocare. De data aceasta sunt ajutați de roboțelul Gândy (Gândirea) și zâna Imago (Imaginația) să își construiască o școală minunată: Școala de vis. Și – firesc – în tot acest efort câștigă noi medalii: autocunoașterea, autonomia, leadership-ul, corectitudinea, responsabilitatea, încrederea în sine și puterea de a învinge. La final micuțul cititor învață să fie un învingător, să nu se dea bătut, să lupte pentru visul lui (mai multe detalii despre volumul 2 AICI).

Cel de-al treilea volum îi duce pe copii într-o adevărată aventură unde vor învăța să își dezvolte noi trăsături (și să câștige noi medalii!). Și pentru că volumul al treilea începe înainte de prima ninsoare copiii sunt ajutați și acum de două personaje importante pentru viața fiecăruia dintre noi: spiridușii Voin (Voința) și Motivo (Motivația). De data aceasta medaliile obținute sunt cele ale: organizării, rezolvării problemelor, adaptabilității, altruismului, lucrului în echipă, luării deciziilor și ,,, Marea Medalie a Succesului care le combină pe toate de până acum.

Fiecare volum are la fiecare trăsătură un set de reguli pe care copilul le poate învăța pentru a le aplica în viață. Mai mult decât atât, după fiecare povestire am pus și o poezie despre trăsătură respectivă pentru ca micul cititor să învețe cu plăcere, să îi placă muzicalitatea cuvintelor și să rețină regulile și ideile. În partea a doua a fiecărei cărți există un Colț al părinților/cadrelor didactice unde, rând pe rând, trăsăturile exprimate în prima parte a volumului sunt consolidate cu exerciții și idei pe care educatorii pot să le pună în practică cu copiii.

Trilogia Medaliile succesului a apărut din nevoia de a pune împreună toate acele „ingrediente” pentru a dezvolta un copil adaptat, fericit și care să obțină de la viitorul lui tot ce este mai bun. Cele trei volume reprezintă povestiri antrenante pentru copii, dar și un manual pentru părinți. Credem cu tărie că prin educație putem construi o lume mai bună pentru noi și pentru copiii noștri. Iar drumul pentru a ajunge acolo începe chiar astăzi, cu un prim pas…

Imagini de la lansarea cărții Medaliile succesului 3

22 noiembrie 2014 Târgul de carte Gaudeamus

Trilogia lansare (640x512)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.