Trăim într-o lume în care totul se schimbă. Iată că și școala trebuie să încerce noi perspective, noi dimensiuni, noi direcții. Uneori acestea pot să apară ca fiind exagerate, dar orice inițiativă poate să deschidă o „ușă” pentru alte idei care vor schimba prezentul în perspectiva viitorului.

Proiectul nostru are la bază modelul Steve Jobs School: aici școala capătă o altă perspectivă și dispar rolurile tradiționale pe care le au acum curriculumul, profesorii, manualele sau sistemul tipic de notare a elevilor. Totul este abordat inovativ, tehnologic, prin alegerea liberă din partea elevului de a studia cu ajutorul tabletei ceea ce își dorește, plecând de la propriile dorințe și interese și nu de la o impunere (de orice fel) venită din exeriorul lui.

Iată că putem aborda astfel școala ca pe un loc în care elevilor le place să meargă: mallul . Pare o opțiune hazardată? Poate că da, poate că nu!

Mall Şcoala
Ca tip arhitectural, mall-ul este un mare centru comercial, dar nu orice centru comercial este mall.

Mall-ul este acea dotare urbană autosuficientă care îţi oferă, în principiu orice, într-un unic interior de construcţie, controlat şi climatizat.

Mall-ul nu este doar o mare clădire în oraş; ce face mall-ul să fie special este faptul că oraşul este recreat în el.

Mall-ul presupune reproducerea oraşului într-un mare interior. Este o formă de închidere a spaţiului urban într-o construcţie. Este înghiţirea urbanului de arhitectură.

Facilităţi de recreere oferite de şcoala noastră în regim gratuit:

Ø  Biblioteca; Cantina; Cinematograf;

Ø  Patinoar; Spa; Săli /facilităţi pentru practicarea diferitelor sporturi; Cabinet medical; Cabinet de consiliere psihologică; Cabinet stomatologic; Capelă; Parcare;

Ø  Oficiu bancar; Oficiu poştal;

Ø  Wi-fi ; Servicii de găzduire a animalului de companie; Transport gratuit acasă-şcoală;

 

Promoţii de tipul: 1+1/2+1; Dacă răspunzi corect la primele două întrebări din Grila de admitere, la a treia vei obține punctajul maxim, fără să fie nevoie să răspunzi!
Cumperi azi, plăteşti la anul! Poţi muta data de susţinere a lucrarii scrise semestriale chiar şi în vacanţă!
La un pachet de cafea, primeşti un plic de ness; Dacă promovezi la două discipline de bază, poţi urma gratuit unul dintre cursurile:  aikido, muzică de film, limba chineză!
Vouchere,  abţibilduri, puncte , etc Vino la toate cursurile la timp, pregăteşte-ţi temele în mod corespunzător şi vei primi puncte cadou la nota finală!
Scările sunt amplasate în aşa fel încât să nu poţi ieşi fără să vizitezi toate raionalele; În şcoală se va pătrunde şi se va ieşi prin uşi poziţionate în extremitaţi; scările nu vor fi amplasate una sub cealaltă.  Pentru a pătrunde în zona scărilor, obligatoriu se va trece:

1.La parter-pe lângă sala se sport;

2.La etajul 1- pe lângă cabinetele de limbi străine etc.

La mall găseşti lucruri mărunte, ieftine şi variate exact lângă casă, chiar și dulciuri. Elevii vor avea la dispozie dulciuri în clase, în funcţie de protocolul nostru;
Mall-ul îţi oferă servicii complementare. De exemplu: cumperi o haină şi dacă nu îţi vine perfect, o poţi retuşa gratuit! Îţi scrii proiectul la biologie şi un reprezentant al şcolii ţi-l tehnoredactează gratuit.
Alegi unde să mergi, în ce magazin să intri; Alegi disciplinele pe care să le studiezi;
Alegi să intri sau să nu intri intr-un magazin, să cumperi sau nu; Alegi nivelul de studiu în cadrul unei discipline în funcţie de cunoştinţele tale anterioare;
Îţi poţi alege singur produsele de care ai nevoie sau poţi fi sfătuit în alegerea unui produs de un asistent de vânzări; Poţi studia individual sau poţi fi îndrumat de un profesor;
Poţi asista la prezentarea unui produs, îl poţi utiliza sub formă de probă, poţi gusta un produs sau proba un articol de vestimentaţie fără-l cumperi; Poţi asista la prezentările cursurilor făcute de profesori calificaţi;
La mall mergi pentru a afla ce e nou, ce este la modă; Cursurile de la şcoala noastră prezintă informaţie de ultim moment;
Magazinele se întrec să-ţi ofere produse de calitate; Îţi oferim garanţia reuşitei: 90% dintre elevii noşti au promovat examenul de maturitate cu note peste 7.

Unele dintre ideile de mai sus au adus, poate, un zâmbet pe obrazul cadrelor didactice. Alte idei pot însă să ofere la rândul lor … idei. Nu trebuie să uităm că orice drum începe cu un pas. Școala „K-Mall” este un proiect care vă propune un astfel de drum: unde o să ducă el o să ne arate viitorul…

*Desen realizat de Diandra Pânișoară

[ Articol citit de: 1533 persoane ]

De Alin Bolboasa Sofaru Mihaela-Gabriela Ilie Liliana Toderiuc

Alin Bolboașă-Șofaru, Mihaela-Gabriela Ilie și Liliana Maria Toderiuc sunt doctoranzi în domeniul Științele Educației la Universitatea din București.