Curs de comunicare nonverbală și persuasiune pentru adulți

Trăim într-o lume competitivă, în care orice avantaj în cunoașterea celuilalt poate să facă diferența dintre satisfacție/câștig și eșec. De ce parte vreți să vă situați: de partea învingătorilor sau de partea învinșilor? La serviciu, acasă și oriunde altundeva viața poate să fie un câmp de bătălie în care cel mai bine pregătit câștigă.

Prin stăpânirea unei bune comunicări nonverbale vom putea să știm mai bine starea în care se află celălalt și să ne pliem pe modul în care acesta vede lumea. O să construim împreună o cunoaștere profundă a limbajului trupului, a limbajului ochilor, a spațiului, atingerii, limbajului culorilor, a teritoriilor etc. Un mic exemplu: privirea poate să aibă mai multe funcții: de motivare a comunicării, de control (utilă persoanelor care posedă autoritate), de apropiere etc. Însă poate să aibă și o funcție agresivă. Cât credeți că este admisibil să priviți o persoană necunoscută? Studiile spun că maxim 2 secunde. După această perioadă privirea devine agresivă. Dacă nu credeți, încercați să priviți fix o persoană necunoscută în momentul în care vă aflați la o coadă într-un supermarket. Ce se întâmplă în clipa în care persoana în cauză își dă seama că este privită cu insistență? Veți vedea….

Persuasiunea, chiar și fața ei urâtă (manipularea) este a doua parte a acestui curs. Cum să îi țineți piept (dacă altul o aplică pe dumneavoastră) și cum să o folosiți dumneavoastră când vreți să obțineți ceva. Studiile spun că puteți să învățați să vă „dresați” șeful ori soțul/soția. Nu o să mergem chiar atât de departe, însă veți afla cum să folosiți o serie de tehnici pentru a obține sprijinul celor din jur pentru ideile dumneavoastră: de la clasicele tehnici de lingușire, insultă, atac la persoană, picior în ușă, ușă în nas etc. până la cele mai noi strategii.

Cursul durează 2 zile și se adresează organizațiilor/companiilor (mărimea grupului – minim 6 persoane).