Modulul 2 COMUNICARE ȘI LEADERSHIP PENTRU COPII

Cursurile se desfășoară in sediul nostru din Panduri lângă Parcul Romniceanu

Modulul Comunicare și leadership pentru copii reprezintă continuarea modulului Emotional Smarter (dar se poate urma şi separat). O persoană care ştie să comunice cu cei din jurul său este mai împăcată cu sine, mai fericită şi are mai mult succes în ceea ce face. Pe piatra funerară a industriaşului şi filantropului american Andrew Carnegie chiar stă scris „Aici se afă un om care a ştiut să lucreze cu oameni mai inteligenţi decât el”. 

1. Comunicarea presupune să te exprimi clar şi convingător; în acest mod cei care te ascultă vor ajunge să fie:

  • interesaţi de ceea ce le spui;
  •  impresionaţi (modul în care vorbeşti îi va emoţiona);
  • convinşi şi gata de acţiune (Commarmond, Exiga, 2003)

Câte cadre didactice fac acest lucru la şcoală/grădiniţă? Programul nostru vine să completeze acest instrument necesar pentru succesul social al micuţilor.

2. Comunicarea presupune să îl înţelegi bine pe celălalt. Iată de ce vom explora comunicarea nonverbală, vom vedea ce rol are limbajul privirii, mimica ori gesturile. Copilul va învăţa tehnici de ascultare eficientă, va monitoriza spaţiul dintre el şi o altă persoană şi va deprinde limbajul culorilor pentru a le folosi în scopul unei comunicări eficiente.

3. În același timp copiii învață, pe înțelesul lor, ce înseamnă să fii lider și cum trebuie să te porți ca un lider autentic. Programul îi va pune în ipostaza de a afla cum să rezişti la persuasiunea celorlalţi, cum să te automotivezi şi să-i motivezi pe ceilalţi pentru a câştiga.

Vom insista asupra tehnicilor de negociere şi mediere, vom utiliza jocuri de rol, simulări, tehnica pălăriilor gânditoare şi metodele observative (spre exemplu fishbowl).

Vom discuta despre grupurile din care face parte copilul, despre cooperare şi competiţie şi despre echilibru emoţional. Vom pune accent pe lucrul în echipă, pe modul în care copiii trebuie să înveţe să lucreze împreună cu alţii care sunt diferiţi de ei. Se vor exersa roluri în grup şi vom experimenta tipuri diferite de leadership (pornind de la distincţia simplă făcută de Maccoby între liderul autentic denumit plastic leul şi liderul persuasiv – vulpea şi până la modele mai complexe).

Cum ne propunem să facem acest lucru?

  • Dezvoltând în cadrul acestui modul  jocuri de rol însoțite de explicații, astfel încât copiii să capete deprinderea de a vorbi cu ceilalți, de a o face în mod adecvat. În plus, vom vorbi corect, clar și ne vom dezvolta vocabularul.
  • Exersând cum să ne descurcăm într-o discuție conflictuală cu un coleg, vom învăța să cerem ceva astfel încât să primim, să formulăm cereri diferite şi să depăşim blocajele în comunicare.
  • Identificând creativitatea necesară pentru a inova, a propune celorlalți lucruri deosebite de o gândire rutinieră. Vom dezvolta anumite caracteristici de personalitate (încredere în sine, creativitate, sociabilitate, perseverență, gândire analitică etc).

Modulul durează 4 luni, 39 RON/sedință și se adresează următoarelor categorii de vârstă: 4 – 6 ani, 6-8 ani și 8-10 ani.

Special: ședințe individuale de curs se pot organiza la cerere – 97 ron/ședință.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.