Micul Gând Pozitiv devine profesor…

Micul Gând Pozitiv era tare, tare obosit. Atât de mulți oameni avuseseră nevoie de el în 2020 ca să treacă peste tristețe, frică, furie.. sau, pur și simplu, să meargă mai departe în viața lor…
Era prima zi din noul an și se simțea obosit și singur…  și cauta în el putere să rămână un gând pozitiv! Apoi, brusc, și-a adus aminte de vorbele profesoarei lui, d-na Speranță în ultima zi de școală:
„Când nu poți să faci ceva singur, cere ajutorul celorlalți! Când ei nu știu cum să  ajute, îi poți învăță…”
Acum, în prima zi din 2021 cuvintele profesoarei au căpătat alt contur în mintea Micului Gând Pozitiv. Și-a dat seama că fiecare dintre colegii săi puteau deveni gânduri pozitive…dacă el avea să le explice cum să o facă. Da, și Gandul Trist și Gandul Speriat și Gandul Dezgustat … si chiar și Gandul Furios…toți, toți puteau să îl ajute!.
Astfel, la început de 2021 Micul Gând Pozitiv.a învățat să fie un profesor bun și din acel moment lumea a început să se schimbe…

[ Articol citit de: 181 persoane ]

Author: Ion-Ovidiu Pânișoară
Profesor universitar dr., conducător de doctorat în Științele educației, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor, Universitatea din București. A publicat 31 cărți (autor, co-autor sau coordonator) - Comunicarea eficientă (patru ediții, Polirom) a primit în 2010 premiul Academiei Române și două jocuri educaționale. Coordonează la Editura Polirom colecțiile Profesorul de succes și Carieră. Succes. Performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.