Astăzi vă propunem un joc care ne-a amuzat serios – toată familia a participat. Lucrurile sunt foarte simple – ca orice altă idee ingenioasă – și puteți să vă învățați copilul sau elevul (în calitate de părinte sau de profesor) că învățarea poate să fie foarte distractivă. În acest sens este stimulată creativitatea, învățarea prin descoperire și curiozitatea. Nu în ultimul rând cred că și răbdarea celui mic poate să fie pusă la încercare.
Ideea educațională este foarte simplă. Luăm o mănușă de plastic de unică folosință, transparentă. O umplem cu apă și în apa respectivă turnăm un colorant alimentar (se poate încerca chiar să se pună coloranți de mai multe culori pe fiecare deget apoi să umplem în continuare). La final facem un nod în partea care ajungea la încheietura mâinii (pentru a nu lăsa apa să curgă). Îi dăm copilului mănușa plină cu apă pentru a se o explora, îi arătăm că este moale, că se poate strânge fiecare deget etc. Apoi deschidem congelatorul și îl punem pe copil să pună acolo mănușa cu apă. Este bine să facă el asta pentru că – în caz contrar – o să fie doar un „spectator” la această activitate și nu un actor central. După câteva ore apa din mănușă a înghețat și aveți acum o „mână de gheață” destul de ciudată (de altfel puteți să vă jucați cu această idee și de Halloween sau în orice alt moment în care vreți să speriați pe cineva).
Dincolo de latura amuzantă copilul învață despre stările de agregare a apei și – nu în ultimul rând – observă că este distractiv să înveți!