Sărbătoarea copiilor la Institutul Confucius

Sâmbătă, 7 iunie Institutul Confucius a organizat o manifestare dedicată zilei copilului la AFI Palace. ConfuciusProgramul a cuprins dans tradițional chinezesc, cântece chinezești, recitări de poezie clasică (în chineză), o paradă a rochiilor chinezești și jocuri interactive între părinți și copii. Manifestarea a avut în centrul ei adulții și copiii care studiază limba chineză în cadrul Institutului Confucius, dar au fost implicate și alte persoana care s-au aflat în zonă.

Câteva cuvinte despre Institutul Confucius

La 22 noiembrie 2013, s-a deschis Institutul Confucius din cadrul Universității din București, o organizație non-profit realizată în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice și Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din București și Haban – Sediul General al Institutelor Confucius.

Institutul Confucius are ca obiectiv promovarea culturii chineze prin variate activități culturale, cu scopul de a atrage un public cât mai larg, de a stârni interesul pentru cunoașterea dimensiunii culturale chineze. De altfel, la Universitatea București există o catedră de limba chineză cu o îndelungată experiența de predare a limbii chineze.

Institutele Confucius sunt într-un număr de 443 în întreaga lume ( sunt nu mai puțin de 97 de Institute Confucius în S.U.A. în parteneriat cu universitățile americane – spre exemplu Universitatea Stanford).

„Nu contează cât de încet mergi, important este să nu te oprești!” (Confucius)

[ Articol citit de: 63 persoane ]

About Ion-Ovidiu Pânișoară 399 Articles
Profesor universitar dr., conducător de doctorat în Științele educației, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor, Universitatea din București. A publicat 31 cărți (autor, co-autor sau coordonator) - Comunicarea eficientă (patru ediții, Polirom) a primit în 2010 premiul Academiei Române și două jocuri educaționale. Coordonează la Editura Polirom colecțiile Profesorul de succes și Carieră. Succes. Performanță.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.