Sărbătoarea copiilor la Institutul Confucius

Sâmbătă, 7 iunie Institutul Confucius a organizat o manifestare dedicată zilei copilului la AFI Palace. ConfuciusProgramul a cuprins dans tradițional chinezesc, cântece chinezești, recitări de poezie clasică (în chineză), o paradă a rochiilor chinezești și jocuri interactive între părinți și copii. Manifestarea a avut în centrul ei adulții și copiii care studiază limba chineză în cadrul Institutului Confucius, dar au fost implicate și alte persoana care s-au aflat în zonă.

Câteva cuvinte despre Institutul Confucius

La 22 noiembrie 2013, s-a deschis Institutul Confucius din cadrul Universității din București, o organizație non-profit realizată în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice și Juridice din Beijing, în urma Acordului de cooperare semnat în luna martie a acestui an între Universitatea din București și Haban – Sediul General al Institutelor Confucius.

Institutul Confucius are ca obiectiv promovarea culturii chineze prin variate activități culturale, cu scopul de a atrage un public cât mai larg, de a stârni interesul pentru cunoașterea dimensiunii culturale chineze. De altfel, la Universitatea București există o catedră de limba chineză cu o îndelungată experiența de predare a limbii chineze.

Institutele Confucius sunt într-un număr de 443 în întreaga lume ( sunt nu mai puțin de 97 de Institute Confucius în S.U.A. în parteneriat cu universitățile americane – spre exemplu Universitatea Stanford).

„Nu contează cât de încet mergi, important este să nu te oprești!” (Confucius)

[ Articol citit de: 49 persoane ]

Author: Ion-Ovidiu Pânișoară
Profesor universitar dr., conducător de doctorat în Științele educației, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor, Universitatea din București. A publicat 20 cărți (autor, co-autor sau coordonator) - Comunicarea eficientă (patru ediții, Polirom) a primit în 2010 premiul Academiei Române și două jocuri educaționale. Coordonează la Editura Polirom colecțiile Profesorul de succes și Carieră. Succes. Performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.