Sari la conținut

succes social

Îl sprijini sau îl lași să învețe din propriile greșeli?

Problema firească a „meseriei” de părinte este identificarea echilibrului care să conducă la creșterea unui copil de succes. Într-un articol anterior în care tratam problema egoismului (vezi https://performante.ro/cum-rezolvam-problema-egoismului) observam cum părinții au o mare dilemă în a afla cum să-și pregătească copiii pentru lumea dură în care se vor integra, ulterior, ca adulți. Unde este justa măsură? Citește mai mult »Îl sprijini sau îl lași să învețe din propriile greșeli?

Vreau să fie mai motivat. Cum să fac?

Să urmărim o situație de bună practică în motivarea copiilor:

O mamă observa: Am văzut că fiica mea nu are suficientă încredere în ea.  Poate sunt și eu vinovată, sunt un părinte exigent, îi ceream să fie mereu cea mai  bună (și în tot ceea ce făcea). Probabil că presiunea fiind prea mare, fiica  mea a început să fie ezitantă, să evite confruntările, întrecerile cu alți  copii. Parcă nu avea chef să mai facă nimic. Nu știam ce să mai fac  Citește mai mult »Vreau să fie mai motivat. Cum să fac?

Micile sărbători – marile victorii

Copiii – ca noi toți de altfel – au o puternică nevoie de a experimenta bucuria de a petrece timp de calitate cu părinții. Dorim cu toții ca micuții să aibă încredere în forțele proprii, să fie fericiți, să repete lucrurile pe care le fac bine, să își construiască o cultură a succesului. Cum putem să ne asigurăm că punem bazele la toate cele exprimate mai sus?

Un părinte ne-a relatat următorul exemplu: De fiecare dată când fiul meu în vârstă de 7 ani și jumătate reușește să-și atingă un obiectiv mai mare (și la el acest lucru poate să însemne că s-a obișnuit cu colegii de la școală, că a reușit să termine un desen complicat, să obțină un “record” personal la alergare sau orice altceva ce consideră el important) sărbătorim.Citește mai mult »Micile sărbători – marile victorii