Educația la televizor: ce văd copiii…

De multe ori atunci când vorbim despre educație discuțiile se centrează pe cei doi poli importanți: școala și familia. Fiecare dintre cei doi factori vorbesc despre puncte slabe și puncte…

Părintele sandwich – când bunicii devin copii

De multe ori bunicii reprezintă soluția cea mai bună pentru educarea copiilor dacă părintele este ocupat, îngrijorat și stresat. Dar asta nu înseamnă că nu există și costuri. Fiind la…

Temele pentru acasă: reguli pentru părinți

Problema temelor pentru acasă a fost și este larg dezbătută în triunghiul școală-părinți-elevi. Discuțiile pornesc de la importanța și locul lor în dezvoltarea copilului și ajung la perspectiva învățării în…

Persuasiunea (5): despre încredere

La o primă vedere între persuasiune și încredere nu există prea multe elemente de legătură. Totuși, părinții trebuie să știe că vorbele lor o să aibă o mai mare greutate…

Persuasiunea (4): cum câștigi credibilitate…

O problemă cu care se confruntă frecvent atât părinții cât și profesorii este cum pot să își construiască credibilitatea în fața copiilor. Dorința de a-l face pe cel mic se…

Conflictele(4): când tensiunile devin prea mari

Așa cum am văzut în articolele anterioare, conflictul poate să fie foarte bun pentru comunicare, poate să aducă în prim plan idei noi, poate să prevină apariția unor stări tensionale…

Ascultarea activă (I)

Ascultarea reprezintă un element forte în construirea unui profil de succes la un om. Copilul nostru trebuie să învețe cum să asculte și să afle beneficiile ascultării în momentul în…

Copiii elastici. Mic ghid privind schimbarea educațională

Discutăm astăzi despre schimbare. Tot procesul educațional înseamnă schimbare, transformare, evoluție. Tot acest fenomen este unul deosebit de complex, dificil de gestionat și mulți părinți (și chiar profesori!) abandonează "lupta"înainte…