Educația la televizor: ce văd copiii…

De multe ori atunci când vorbim despre educație discuțiile se centrează pe cei doi poli importanți: școala și familia. Fiecare dintre cei doi factori vorbesc despre puncte slabe și puncte…

Părintele sandwich – când bunicii devin copii

De multe ori bunicii reprezintă soluția cea mai bună pentru educarea copiilor dacă părintele este ocupat, îngrijorat și stresat. Dar asta nu înseamnă că nu există și costuri. Fiind la…

Evaluarea (1) – când și profesorul greșește

O problemă cu care se confruntă mulți părinți este integrarea copilului în școală. Situația este acută în perioada marilor transformări din viața celor mici (cum sunt: intrarea în clasa pregătitoare…

Cum este copilul tău? Stilurile sociale…

Sunt multiple cercetări care ne ajută să ne cunoaștem mai bine copiii. În momentul în care un părinte știe în ce stil se încadrează micuțul său, știe și cum să…

Ascultarea activă (III): surse de optimizare

Dacă în articolul trecut ne refeream la erorile de ascultare, începem aceste rânduri printr-un nou element la care trebuie să fim foarte atenți. Ralph Nichols este cel care ne prezintă…

Școala noastră: este calitatea … de calitate?

În ultimii ani avem de-a face cu un fenomen cel puțin îngrijorător: vorbim foarte mult despre cum trebuie să dezvoltăm școala, dar în practică rezultatele întârzie să apară. Deși se…