Provocarea emoțiilor – jocul în care „vânezi” emoțiile
JOCUL COSTĂ 56 DE LEI ȘI POATE SĂ FIE COMANDAT PE SITE-UL EDITURII AICI. DACĂ COMANDAȚI FOLOSIND VOUCHERUL EMOTII VEȚI AVEA 30% REDUCERE LA JOCUL PROVOCAREA EMOȚIILOR. Jocul se mai…
JOCUL COSTĂ 56 DE LEI ȘI POATE SĂ FIE COMANDAT PE SITE-UL EDITURII AICI. DACĂ COMANDAȚI FOLOSIND VOUCHERUL EMOTII VEȚI AVEA 30% REDUCERE LA JOCUL PROVOCAREA EMOȚIILOR. Jocul se mai…
Unul din cursurile pe care părinții le „bifează” ca fiind util pentru dezvoltarea copiilor lor este cel de leadership. Toți părinții își doresc ca micuții lor să devină lideri în viitorul apropiat,…
Cunosc părinți, cunosc profesori și cunosc copii care ajung în stadiul de epuizare. Acesta este ca urmare a unui stres prelungit: adulții ca urmare a grijilor de zi cu zi…
Într-una din cărțile mele (Profesorul de succes. 59 de principii de pedagogie practică) puneam un accent deosebit pe un astfel de principiu care este la fel de important pentru părinte…
De multe ori în articolele de pe acest site am pledat pentru folosirea de către părinți a persuasiunii și negocierii. Un părinte trebuie să știe să își convingă copilul, nu…
Întrucât perioada de vacanță ridică problema respectării în continuare sau nu a regulilor stablite peste an, cred că este bine să evidențiem câteva aspecte importante. Este adevărat că o perioadă…
De multe ori o piedică semnificativă în pregătirea pe care le-o oferim copiilor pentru viitor este chiar propria experiență și mentalitate. Este destul de greu să „lupți” cu viitorul folosind „armele” trecutului…
O tehnică de persuasiune pe care părintele o poate utiliza cu succes este amorsarea. Experimentul lui Cialdini și colaboratorii (apud Gass, Seiter, 2009) a fost simplu și ușor de (re)pus…
Cum sunt primele zile când copilul dumneavoastră pășește într-o nouă școală? Cum se va acomoda, care sunt lucrurile pe care trebuie să le știe părintele pentru ca micuțul lui să…
Autorul acestei tehnici (Ishikawa, 1983) își propunea, iniţial, investigarea cauzelor producţiei de proastă calitate prin utilizarea unei diagrame sub forma scheletului unui peşte; pentru aceasta, procesul porneşte de la notarea…
Dacă în articolul precedent am studiat celebra piramidă a lui Maslow, este timpul să trecem la o perspectivă și mai practică. Trebuie să vedem care sunt resorturile care pot să…
De multe ori, părinții ori copiii se află între două tendințe: prima, când ne dorim un lucru, presupune apropierea (atunci apare forța de atragere spre respectivul aspect). La polul opus…
Mulți părinți au dificultăți în a-l convinge pe micuț să facă un anumit lucru (spre exemplu, să mănânce un aliment sănătos – dar pe care copilul îl respinge, să păstreze…
Unul dintre aspectele cele mai importante pentru dezvoltarea celui mic este empatia. Cred că vă este cunoscută următoarea situație: tocmai v-ați întors de la serviciu după o zi obositoare și…
Uneori părinții se simt prinși ca într-o capcană: pe de o parte știu că este bine să își încurajeze copiii, pe de altă parte consideră și că trebuie să îi pregătească…