Copilul tău învață eficient?

Învățarea permanentă este o constantă a vieții moderne. Școala îi cere copilului să învețe, societatea copilului 2îl „atenționează” că învățarea nu se termină niciodată. Învățarea devine astfel unul dintre factorii care pot să conducă omul modern spre o succes și o viață frumoasă. Elevul știe că trebuie să învețe, dar știe el și cum să învețe?

Sunt multe perspective și studii care ne oferă răspunsuri pe care fiecare dintre noi (și școala în ansamblul ei) ar trebui să le știe. Astăzi o să ne oprim asupra a ceea ce Harpe, Kulski și Radloff (1999) numeau caracteristici ale persoanelor care învață eficient. Luați lista de mai jos și bifați fiecare element care credeți că se potrivește cu ceea ce face copilul dumneavoastră:

Persoanele care învață eficient:

  • au ținte/scopuri de învățare clare;
  • posedă un larg evantai de strategii de învățare (și știu și cum să le utilizeze);
  • folosesc toate resursele disponibile;
  • își cunosc punctele tari și punctele slabe;
  • înțeleg compoziția profundă a procesului de învățare;
  • au un bun management al propriilor sentimente;
  • își asumă responsabilitatea pentru propria învățare;
  • planifică, monitorizează, evaluează și își adaptează procesul de învățare

Acum, după completarea acestei liste în funcție de profilul de învățare al copilului dumneavoastră este timpul să vă întrebați: eu cum răspund la toate aceste caracteristici? Nu trebuie să uitați că sunteți un model (inclusiv în ceea ce privește modul de a învăța) pentru el!

Găsește jocul emoțiilor EMOTIJOVIA pe Cărturesti!

[ Articol citit de: 918 persoane ]

About Ion-Ovidiu Pânișoară 399 Articles
Profesor universitar dr., conducător de doctorat în Științele educației, Director al Departamentului de Formare a Profesorilor, Universitatea din București. A publicat 31 cărți (autor, co-autor sau coordonator) - Comunicarea eficientă (patru ediții, Polirom) a primit în 2010 premiul Academiei Române și două jocuri educaționale. Coordonează la Editura Polirom colecțiile Profesorul de succes și Carieră. Succes. Performanță.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.